Firefox 62 egyértelmű helyi szinkronizálási adatokkal jelzi a leválasztást

A Mozilla fejlesztést tervez a A Firefox böngészője a Sync funkcióval; A Firefox felhasználói kérést kapnak, amikor leválasztják a böngészőprofilt a Firefox Sync-ről, amely lehetőséget ad nekik a helyi szinkronizálási adatok törlésére.

A Firefox Sync a Firefox webböngésző beépített adatszinkronizálási funkciója. A Firefox felhasználói használhatják bizonyos böngészési adatok, például jelszavak, könyvjelzők vagy a böngészési előzmények szinkronizálására az azonos szinkronizálási fiókhoz csatlakoztatott Firefox összes példányának adatainak eléréséhez.



Ha leválasztja a Firefox Sync eszközt, semmi sem történik távolról vagy helyileg azonnal. A Firefox nem törli azokat a helyi adatokat, amelyeket esetleg szinkronizáltak az eszközzel, és a távoli adatokat sem érinti.

Miközben manuálisan törölheti a helyi adatokat és távoli Firefox adatok ez is rajtad múlik.

A folyamat megváltozik a Firefox 62, amelyet a Mozilla szeptember 5-én tervez megjelentetni, 2018 a stabil csatornára.

disconnect firefox sync

A Firefox 62-től kezdve a Firefox egy figyelmeztetést jelenít meg a felhasználók számára, ha egy meglévő Firefox Sync kapcsolat le van tiltva az eszközön.



A Firefox felszólítást ad a felhasználónak, hogy felajánlja a Sync-hez társított adatok eltávolítását.

Szeretne eltávolítani a böngésző adatait is ezen a számítógépen? A Firefox Sync adatai továbbra is a fiókjában maradnak.

A párbeszédpanelen két lehetőség jelenik meg:

  • Távolítsa el a Firefox szinkronizációs adatait - ez eltávolítja a könyvjelzőket, a jelszavakat, a böngészési előzményeket és a Firefox Sync által támogatott egyéb adatokat.
  • Távolítsa el az egyéb személyes adatokat - ez eltávolítja az adatokat, például a sütiket, a webes gyorsítótárat vagy az offline webhelyadatokat.

Ellenőrizheti a lehetőségeket, mindkettőt, vagy egyiket sem. Ha nem akarja, hogy bármilyen adat törlésre kerüljön, nyomja meg a 'csak leválasztás' gombot anélkül, hogy megnevezné a kijelölt négyzeteket.

Vegye figyelembe, hogy az új szolgáltatás nem érinti a távoli adatokat. Ha távoli adatokat szeretne eltávolítani, akkor ezt meg kell tennie a készüléken Firefox-fiók oldal.

Miért változtatja meg a Mozilla?

A Mozilla felkerült a hivatalos hibalistára Bugzillából @ Mozilla hogy 'sok felhasználó úgy véli, hogy adatai törlődnek a böngészőből', amikor leválasztják a Firefox Sync-t.

Az új prompt lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok eltávolítását, ha akarják. A Firefox felhasználók, akik csak a távoli adatokat akarják törölni, ezt azonban nem tudják megkönnyíteni. A szinkronizált adatok eltávolításának valószínűleg a Mozilla szerverekről a legegyszerűbb módja a teljes Firefox-fiók törlése.

tudsz A szinkronizálást teljesen letiltja a Firefoxban isvagy konfiguráljon kétfaktoros hitelesítést az extra biztonsághoz. (keresztül Soren)

Most te: Használ olyan szinkronizálási funkciót, amelyet a böngészők támogatnak?