Firefox 60: Tiltsa le a Firefox Sync integrációját

A Mozilla új testreszabási lehetőséget adott a Firefox 60-hoz, amely lehetőséget ad a böngésző felhasználói számára a böngésző letiltására. Firefox Sync integráció.

A Firefox Sync egy adat-szinkronizálási szolgáltatás, amely be van építve a Firefox böngészőbe. A felhasználóknak regisztrálniuk kell egy Firefox-fiókkal annak használatához, majd szinkronizálhatnak bizonyos adatokat a felhővel és más csatlakoztatott eszközökkel.



A szinkron az évek során fejlődött; a Firefox böngésző kiegészítőként indult, de volt beépített Firefox végül nagyobb közönség eléréséhez azáltal, hogy a szolgáltatást a böngésző összes felhasználójának kiteszi.

A Firefox Sync az elsődleges lehetőség az adatok, például jelszavak, könyvjelzők vagy a böngészési előzmények szinkronizálására az eszközök között. Nagyon jó azoknak a Firefox felhasználóknak, akik több eszközt futtatnak a böngészőben, valamint azoknak a felhasználóknak, akik a fontos adatokról biztonsági másolatot készítenek a felhőben.

Azon Firefox-felhasználók, akik nem használják a Firefox Sync-t, ki vannak téve ennek a böngészőben. A főmenü jól láthatóan felsorolja a szinkronizálási lehetőséget (Bejelentkezés a szinkronizáláshoz), és az opcióknak egy teljes szakasza van a szinkronizáláshoz. Ha a menüt az Alt gombbal jeleníti meg, akkor az Eszközök alatt felsorolt ​​szinkronizálás is megtalálható.

Tiltsa le a Firefox Sync integrációját

firefox sync disabled

A Mozilla új preferenciát adott a Firefox 60-hoz, amely lehetővé teszi a szinkronizálás letiltását, hogy ez ne jelenjen meg a főmenüben, a beállításokban vagy az Eszközök alatt.



A konfiguráláshoz meg kell tennie:

  1. Terhelés: config? Filter = identity.fxaccounts.en engedélyezve a Firefox címsorban.
  2. Kattintson duplán a preferenciára annak átváltásához.
    1. A True érték azt jelenti, hogy a Firefox Sync engedélyezve van.
    2. A False értéke azt jelenti, hogy a Firefox Sync le van tiltva.
  3. Indítsa újra a Firefox böngészőt a folyamat befejezéséhez.

A módosítás elvégzése után a Firefox Sync már nem látható a böngésző felhasználói felületén, és a szinkronizálási funkció le van tiltva.

firefox disable sync identity.fxaccounts.enabled

Bármikor visszavonhatja a változást, ha a preferencia értékét True értékre állítja. A javítás a Tor projekt as felemelkedése jelzett a Mozilla honlapján.



Záró szavak

Véleményem szerint jó változás, ha hozzáadunk egy opciót a Firefoxhoz a Firefox Sync letiltásához. A Firefox nem használó felhasználói elrejthetik a szinkronizálást a felhasználói felület különféle helyein, hogy még egyszerűbbé tegyék azt.

Most te: Használja a Firefox Sync programot? (keresztül Sören Hentzschel)

Kapcsolódó cikkek