A Microsoft Store emlékezik a helyi felhasználók alkalmazáselőzményeire

A Windows 10 felhasználóinak két lehetősége van az operációs rendszert futtató rendszer felhasználói fiókjaival kapcsolatban: Microsoft-fiókot vagy helyi fiókot használhatnak.

Mindkét fióktípus rendelkezik engedélyével az integrált Microsoft Store eléréséhez alkalmazások vagy játékok letöltéséhez az Store-ból; A Microsoft feloldotta a lehetőséget a2016helyi számlákhoz. A Microsoft rögzíti az alkalmazás előzményeit, az eszközre telepített alkalmazásokat mindkét felhasználói fióktípushoz, de korlátozza a hozzáférést és a helyi fiókok adatait.



A Windows 10 felhasználói, akik helyi fiókokat használnak, és a Microsoft Store, észreveszik, hogy a Microsoft emlékszik a telepített alkalmazásokra. Az adatok úgy tűnik, hogy kapcsolódnak az eszköz hardver-azonosítójához, amelyet a Microsoft aktiválás céljából használ; azt jelenti: az operációs rendszer újratelepítése vagy a merevlemez formázása nincs hatással az alkalmazás előzményeire, mivel az újra elérhetővé válik, amikor a helyi fiókok létrehozásra kerülnek az eszközön.

store app history local account

A helyzet még rosszabbá teszi, hogy jelenleg nincs lehetőség az alkalmazás előzményeinek törlésére, így bárki megnézheti az eszközre telepített és frissített alkalmazások teljes előzményeit. A listát olyan felhasználók számára használják, akik gyakran telepítik újra eszközüket, mivel ez megkönnyíti az alkalmazások újratelepítését az eszközre.



Miért van ez a probléma?

A Microsoft Store-ból letöltött alkalmazások teljes története az eszközön marad, ha eladja a PC-t vagy adja valakinek; ez akkor is megtörténik, ha formázza a meghajtót vagy újratelepíti a Windows operációs rendszert.

A fő kérdés az, hogy jelenleg nincs lehetőség az alkalmazások előzményeinek megtisztítására, hogy ezzel elkerülhető legyen, mielőtt eladná vagy eladná. Lehet, hogy nem akarja, hogy az eszköz új tulajdonosai tudják, hogy letöltött alkalmazásokat vagy játékokat, mint például a Bieber Dentist, a Sex Trainer for Band vagy a Blood Pressure Manager az Áruházból.

A telepítéseket minden helyi fiók nyomon követi, ami azt sugallja, hogy a Microsoft kiegészítő adatokkal, és nem csak a hardver azonosítóval használja a nyilvántartást.

A Microsoft egyértelműen különbséget tesz az eszköz hardveréhez kapcsolódó alkalmazástelepítések és a Microsoft-fiókok által telepített alkalmazástelepítések között.

Észre fogja venni, hogy a Microsoft Fiókok által telepített alkalmazástelepítések nem jelennek meg, amikor a helyi fiókba bejelentkezve megnyitja az alkalmazáselőzményeket. A Microsoft-fiók felhasználói nem kapják meg a helyi fiók által telepített alkalmazások listáját. Úgy tűnik, hogy a Microsoft minden helyi fiókra külön emlékeztet az alkalmazás előzményeire. A különbségtételnek értelme van, mivel két különböző felhasználó használhatja ezeket a fiókokat az eszközön.

Mindez valóban nem lenne probléma, ha a Microsoft beépített volna egy lehetőséget a személyes adatok törlésére, és a telepített alkalmazások véleményem szerint ebbe a kategóriába esnek.

A probléma valójában nem az, ha a számítógépet használja, és nem tervezi annak eladását vagy adását, vagy ha minden áruházhoz Microsoft tevékenységet folytat. Az Áruházat használó helyi felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy alkalmazásuk előzményei az eszköz új tulajdonosának rendelkezésére állnak, ha eladják vagy átadják.

Mit tehetsz vele?

installed apps

A felhasználók által a felvétel miatt aggódó két fő lehetőség: Microsoft-fiók használata az összes Store letöltésre, vagy egyáltalán nem a Store használata. A helyi fiókok alkalmazáselőzményeinek ürítésének lehetősége lehetőséget adna a felhasználók számára az adatok törlésére, mielőtt az eszközt eladnák.



Most te: Mi a véleményed erről? (keresztül Forró)