A Google megkönnyíti a keresési előzmények törlését

A Google ma frissítést indított, amely megkönnyíti a Google felhasználók számára a keresési előzmények törlését. A cég rögzíti a bejelentkezett felhasználók keresési tevékenységeit, és társítja azokat egy felhasználói fiókkal.

Noha korábban lehetett bizonyos tevékenységeket törölni, ez nem volt nagyon egyszerű és kényelmes.



A felhasználóknak meg kellett nyitniuk a Tevékenység oldal miután bejelentkezett a Google-fiókba, hogy törölje a rekordokat vagy akár az összeset is. Az oldalon azonban nem volt az „összes törlése” gomb, ami egy kicsit csökkentette a használhatóságot.

google delete search activity

A mai változás sokkal könnyebbé teszi a dolgokat, mivel csupán egy kattintásra van szükség az 'Az Ön adatai a keresésben' oldalon, hogy törölje a teljes keresési előzményeket, amelyeket a Google társít a fiókhoz.



control your data in google search

A Google hozzáadott egy linket az adatkezelési lehetőségekhez a Google fő keresőlapján, de a Google ügyfelei közvetlenül is megnyithatják a linket, ha inkább oda akarnak járni.



  1. Az induláshoz töltsön be https://myactivity.google.com/privacyadvisor/search a választott böngészőbe; ez megnyitja a 'Saját adatok keresésben' kezelési oldalt a Google Tevékenység webhelyén.
  2. Görgessen le az oldalon a 'Keresési tevékenység törlése' pontra.
  3. Válassza az „Összes keresési tevékenység törlése” lehetőséget az egész előzmények törléséhez, vagy a „Az utolsó óra törlése” lehetőséget, ha csak az elmúlt 60 percben végzett kereséseket törli.
  4. Erősítse meg, hogy törölni kívánja a rekordokat, ha a felbukkanó ablak megnyitásakor kiválasztja a „törlés” lehetőséget.

A Google a lehetőség alatt feltárja, hogy a törlés kiválasztásával törlődnek a tevékenységi adatok, beleértve a keresési kifejezéseket és a linkeket, amelyeket a felhasználók a keresési eredményoldalakon aktiváltak.

delete search activity

A felugró ablak kiemeli, hogy a Google megőrizhet bizonyos telemetriai adatokat, pl. a felhasználó által végzett keresések száma a nyilvántartásba vett keresési tevékenység törlése után.



A felhasználók letilthatják a webes és alkalmazástevékenységeket ugyanazon az oldalon a keresési tevékenység mentésének letiltásához. Ez a személyre szabott szolgáltatások vonatkozásában érinti az „összes olyan Google-szolgáltatást, amely az internetes és alkalmazástevékenységre támaszkodik”.

A Google egy videót tett közzé a YouTube-on, amely a felhasználó keresési tevékenységének rögzítésének előnyeit hirdeti meg.

A változások a mai napig elérhetők az internetes asztali és mobil keresési ajánlatoknál. A Google azt tervezi, hogy frissítéseket fog megjelentetni Android és iOS alkalmazásaiban a funkcionalitás integrálása érdekében. Ezek az elkövetkező hetekben elérhetők lesznek a Google világszerte működő felhasználói számára.

Záró szavak

A keresési tevékenység törlésének továbbfejlesztett lehetősége, különösen a közvetlen link a Google Search főoldaláról, megkönnyíti a dolgokat a Google felhasználók számára, és bevezetheti ezt a lehetőséget azoknak a felhasználóknak, akik korábban még nem tudtak róla.

Most te: Mi a változásod?