Távolítsa el a kijelentkezési linket a Chrome, a Gmail és a többi Google szolgáltatás között

A Google Chrome-felhasználók, akik a nemrégiben kiadott Chrome 69-et bármely asztali rendszeren futtatják, valószínűleg észlelték a viselkedés változását, amely befolyásolja a Chrome szinkronizálási funkcióit és a weben található Google-fiókokat.

A Chrome 69 nemrégiben került kiadásra tervezési változások, az URL-ek megjelenítésének egyszerűsítése a böngésző címsorában, pl. a HTTP és a HTTPS kihagyása, és egyéb változások, amelyek néhány felhasználónak nem tetszett.



Azokat a Chrome-felhasználókat, akik kijelentkeznek egy olyan Google szolgáltatásból, mint a Gmail vagy a Google Search, automatikusan kijelentik a Google Chrome Sync szolgáltatásból is.

A Google a hivatalos Google Chrome súgófórumon a „személyazonosság konzisztenciája a böngésző és a cookie-jar között”, valamint a Chrome képviselőjét hívja megerősített hogy ez a kívánt viselkedés.

Ez egy szándékos viselkedés, ha ugyanazt a Google-fiókot használja a Gmailen és a Chrome-on. Ha igen, akkor kijelentkezni fog a Chrome-ból, amikor kijelentkezik a Gmail-fiókból.

Egyes Chrome-felhasználók arról számoltak be, hogy a probléma csak egyes eszközöket érinti, másoknak nem, ami még frusztrálóbbá teszi.

frissítés: A Chrome 70-től kezdve (töltse be a chrome: // beállításokat / segítséget a verzió megjelenítéséhez), a Chrome-felhasználók a beállításokban kikapcsolhatják a kapcsolatot a Chrome szinkronizálási funkciói és a Google webhelyei között.

chrome sign-in

  1. Töltse be a chrome: // beállításokat / a böngésző címsorába.
  2. Görgessen lefelé a megnyíló oldalon, és aktiválja a haladó funkciót.
  3. Az „Adatvédelem és biztonság” alatt váltson az „Engedélyezze a Chrome bejelentkezését” elemre. A szürke kapcsoló azt jelenti, hogy a szolgáltatás ki van kapcsolva, a kék pedig azt, hogy be van kapcsolva.
  4. Indítsa újra a Chrome-ot.

A frissítés vége



Egy másik felhasználó kiderítette, hogy megosztotta a számítógépet a férjével, és hogy férje és a férje képesek voltak a számítógépbe be- és kijelentkezni a Gmailtől, anélkül hogy ez befolyásolta volna a Chrome-adatok szinkronizálására használt Google-fiókot.

chrome sync google account link

A változás a legtöbb Chrome-fiókkal és több felhasználási környezettel rendelkező felhasználókat érinti leginkább. Előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem mindig jelentkeznek be a Gmailbe, a YouTube-ba vagy más Google-szolgáltatásokba, hogy elkerüljék az információk túlterhelését vagy az értesítéseket.



Jó hír az, hogy jelenleg lehetőség van a szolgáltatás letiltására. Megszakítja a kapcsolatot a Chrome-ban lévő Google-fiók között, amelyet az adatok szinkronizálásához és az internetes webhelyek Google-fiókjaihoz használnak.

jegyzet: A Google bármikor eltávolíthatja az alább leírt kísérleti zászlókat. Mindaddig, amíg nem jelenik meg, amikor futtatja az alábbi lépéseket, támogatott.

Itt van, amit meg kell tennie:

  1. Töltsön be krómot: // zászlók / # fiók-konzisztencia a böngésző címsorába. A Google Chrome-nak tetején meg kell jelenítenie a megjelölés-azonosító konzisztenciát a böngésző és a cookie-jar között.
  2. A zászlót tiltsa le a kattintással a menüben, és válassza ki a letiltott lehetőséget a helyi menüből.
  3. Indítsa újra a Chrome böngészőt.

A Chrome megszakítja a kapcsolatot a Chrome-ban az adatok szinkronizálására használt Google-fiók és a Google-webhelyek böngészőjével bejelentkezett Google-fiókok között.

A jelző a Google Chrome összes asztali verzióján, valamint a Chrome-n a ChromeOS-on és az Androidon működik.

Záró szavak

A Chrome-felhasználók, akik nem kedvelik a változtatást, egyelőre visszaállíthatják a régi funkciókat. Valószínű, hogy a jelzőt végül eltávolítják a Chrome-ból; az egyetlen forgatókönyv, amikor ez nem történik meg, amikor elegendő felhasználó panaszkodik az új funkciók miatt. A Google akár vissza is állíthatja a régi viselkedést ennek következményeként.

Most te: Hasznosnak találja ezt a funkciót?