A programok újbóli megnyitásának blokkolása a Windows 10 rendszerben

A Microsoft alapvető változást hajtott végre a Windows 10 Fall Creators frissítésében, amely megváltoztatja, hogy az operációs rendszer hogyan kezeli az utolsó leállítás vagy újraindítás során nyitott programablakokat.

A Windows korábbi verziói bezárva vagy újraindítva bezárták a nyitott programokat, és zárva tartották őket, amikor legközelebb indítják a rendszert.



A Windows 10 őszi alkotóinak frissítése megpróbálja letölteni azokat a programokat és alkalmazásokat, amelyek nyitva voltak, vagy újraindultak az operációs rendszer következő indításakor.

Ez a viselkedés független az operációs rendszer automatikus indításának funkciójától.

jegyzet: Úgy tűnik, hogy az eljárás működik néhány program és alkalmazás esetén, de nem mindegyiknél. A Google Chrome és a Visual Studio például újraindul, míg a Microsoft Edge nem.

A Microsoft támogatási mérnöke kiderült a változás a Microsoft válaszai webhelyen.

Valójában ez a Windows alapfunkcióinak megváltozása ebben a fejlesztési ciklusban.

Régi viselkedés:

  • A számítógép leállításakor az összes alkalmazás bezáródik
  • Indítás / újraindítás után újra kell nyitnia minden használni kívánt alkalmazást

Új viselkedés:

  • A számítógép leállításakor az összes nyitott alkalmazás „könyvjelzővel” szerepel (jobb szó hiánya miatt)
  • Indítás / újraindítás után ezek az alkalmazások automatikusan újra megnyílnak

A programok újbóli megnyitásának blokkolása a Windows 10 rendszerben

windows block programs reloading

A Microsoft megoldása a problémára egyszerű: lépjen ki minden olyan programból, amelyet nem kíván újra betölteni a következő Windows indításkor. Noha ez működhet néhánynál, ha megszokta a rendszer leállítását a még nyitott programokkal, akkor szüksége lehet néhány hétre az új munkafolyamathoz való alkalmazkodáshoz, mielőtt a problémát már nem tapasztalja meg.



Két további lehetőség van, amelyek blokkolják a Windows 10 új viselkedését:

  1. Használat Alt-F4 a Windows leállítása párbeszédpanel megjelenítéséhez, és válassza a menüből a leállítás lehetőséget. Megjegyzés: Ahhoz, hogy ez működjön, minden program ablakot minimalizálni kell, mivel egyébként bezárja az aktív program ablakot. Tipp: A Windows-D használatával minimalizálja az összes ablakot.
  2. Futtassa a shutdown parancsot leállítás / r / t 0 a rendszer újraindításához. Használatleállítás / s / hibrid / t 0 ehelyett a Windows leállítását és konfigurálását a Gyors indítás használatára. Tehát / r újraindul, / s pedig leáll Nézze meg a leállítási áttekintést, amelyben részletesebb útmutatót talál.

Felhívjuk figyelmét, hogy a „Beállítások> Fiókok> Bejelentkezés lehetőségei alatt található„ A bejelentkezési információim segítségével automatikusan befejezem az eszközök telepítését frissítés vagy újraindítás után ”kifejezés teljesen független.

sign-in options

Ezt azonban kikapcsolhatja, ha nem akarja, hogy a Windows ezt a frissítések után automatikusan megtegye.



A Cortana „Vedd fel, ahol abbahagytam” funkció szintén független ettől.

Cortana pick up left off

A funkciót a következő módon konfigurálhatja:



  1. Érintse meg a Windows gombot.
  2. Írjon be valamit, és válassza a Notebook bejegyzést a bal oldali sáv menüjében. Kattintson a három vízszintes vonalra a menünevek megjelenítéséhez.
  3. Engedélyeznie kell a Cortana számára, hogy személyre szabja az élményt.
  4. Ezután kiválaszthatja a „Vedd fel, ahol abbahagytam” elemet a beállításokból, és be- vagy kikapcsolhatja a funkciót.